Τι περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup

Τι περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup
Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση αναφορικά με το πρόγραμμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ατζέντα που δημοσιοποιήθηκε.

Το ελληνικό είναι το πρώτο θέμα που θα εξεταστεί και όπως αναφέρεται, οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τους Θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Όπως σημειώνεται αρχές Φεβρουαρίου οι θεσμοί επισκέφθηκαν την Αθήνα, σημειώνεται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Το Eurogroup στις 12 Φεβρουαρίου συμπέρανε ότι υπήρξε πρόοδος επί της ουσίας σε κάποια κρίσιμα θέματα αλλά περαιτέρω δουλειά χρειάζεται σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα πριν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Σημειώνεται τέλος ότι στις βασικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια.

Στο κείμενο της Ολλανδικής προεδρίας μάλιστα γίνεται αναφορά και στο ότι έχει συμφωνηθεί από τις 14 Αυγούστου μετά την πρώτη αξιολόγηση να εξεταστεί η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ώστε η χρηματοδότηση της Ελλάδα να βρεθεί σε βιώσιμα επίπεδα (σ.σ. το θέμα του χρέους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ