Καθαρίσαμε με το ΔΝΤ

Καθαρίσαμε με το ΔΝΤ
Όχι μην χαίρεστε ακόμη. Υποθέτω θυμάστε την Χιτσοκικής διάστασης υπόθεση που έλαβε χώρα στις αρχές του περσινού Μάη. Τότε που η κυβέρνηση δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ και ήμασταν ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία.

Για όσουςδεν την θυμούνται θα την θυμίσω εγώ. Η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα–μέλος του ΔΝΤ,εδώ και δεκαετίες καταβάλει στο Ταμείο την ετήσια συνδρομής , ενώ παράλληλα καταθέτεικαι χρήματα σε έναν «εγγυητικό λογαριασμό» (holdings account), προκειμένου σεπεριόδους κρίσης να υπάρχουν αποθεματικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως νααποτρέψουν την εξάπλωσή της. Ετσι μετά από συνεννοήσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤδόθηκαν αυτά τα χρήματα και αποφύγαμε την χρεοκοπία. Προϋπόθεση όμως ήταν ηεπιστροφή αυτών των κεφαλαίων στη θέση τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οπερκαι εγένετο.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου αναρτήθηκε έναέγγραφο στην «διαύγεια» το οποίο προβλέπει την καταβολή από την ΤτΕ για λογαριασμότου Ελληνικού Δημόσιου στο ΔΝΤ, των ποσών που απαιτούνται για την απόκτηση ΕιδικώνΤραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) . Η απόλυτη φερεγγυότης …αν δεν κάνω λάθος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ