Τι συζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των θεσμών

Τι συζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής των θεσμών
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα είχαν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών.

Κύρια θέματα στην ατζέντα ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τα capital controls.

«Ο στόχος είναι να αποφευχθεί το bail in των καταθετών» σύμφωνα με αξιωματούχο της Τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο κ. Στουρνάρας στοχεύει στην άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου ώστε να αποκατασταθεί η ευστάθεια και το κλίμα εμπιστοσύνης των καταθετών.

Ένας επιπλέον λόγος που επιδιώκει την επίσπευση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης είναι να προλάβουμε την 1η Ιανουαρίου του 2016, οπότε θα ενεργοποιηθεί πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in».

Εν τω μεταξύ, οι θεσμοί είχαν σύσκεψη επί έξι ώρες με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Η τετράδα των Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ντέλια Βελκολέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικολό Τζιαμαρόλι (ESM) έδωσαν μια «πρόγευση» των διαθέσεών τους στους υπουργούςενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι και νέα θέματα που προέκυψαν μέσα από τις διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ