Κερέ: Το ερώτημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με ποιο τρόπο θα γίνει

Κερέ: Το ερώτημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με ποιο τρόπο θα γίνει
Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα γίνει αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους αλλά με ποιο τρόπο θα γίνει, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για την οικονομία της χώρας δηλώνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Μπενουά Κερέ προειδοποίησε πως η αναδιάρθρωση, «όποια μορφή κι αν πάρει», θα πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με την εφαρμογή μέτρων που θα «συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας και θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών».

Ο κ. Κερέ υπογράμμισε πως ένα από τα «κλειδιά για την επιτυχία» του νέου προγράμματος στήριξης θα είναι «η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες της πως τα μέτρα που απαιτούνται δεν είναι μια τιμωρία», ούτε μια προσπάθεια επιβολής «άκρατου νεοφιλελευθερισμού» στη χώρα μας.

Αντίθετα στόχος των αλλαγών που θα πρέπει να εφαρμοστούν είναι η δημιουργία ενός μοντέρνου και δικαιότερου δημοσιονομικού, κοινωνικού και δικαστικού πλαισίου, αλλά και συνολικότερα η οικοδόμηση ενός «αποτελεσματικού κράτους».

Όπως εξηγεί το νέο ελληνικό κράτος θα έχει τη δυνατότητα «να παρεμβαίνει στην οικονομία για το κοινό καλό» αποστολή στην οποία έως τώρα η Ελλάδα «έχει συχνά αποτύχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ