Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit

Γιούνκερ: Πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit
«Να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το ελληνικό ζήτημα, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το να πεταχθεί η Ελλάδα έξω από την νομισματική ένωση ή ακόμη περισσότερο έξω από την Ε.Ε. είναι ανεπιθύμητο, γι' αυτό και η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Άλλωστε, όπως είπε, ρόλος της Επιτροπής είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς και τώρα είναι η στιγμή να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει σε μια μέρα και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει απόψε, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, είναι να επιδειχθεί κατανόηση και ανεκτικότητα «να παρακάμψουμε τους εγωισμούς «να δούμε την κατάσταση ως έχει» και «να συνομιλήσουμε και πάλι».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματας επεσήμανε πως προφανώς και είναι σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, ωστόσο θα ήθελε να κατανοήσει τι είπαν οι Έλληνες μέσω της ψήφου τους αφού τους ετέθη ερώτημα για κάτι που δεν υφίσταται.

«Η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επανεκκινήσουν. Τι ΕΕ θα ήμασταν αν σταματήσουμε να συζητάμε. Αλλά είναι «απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν "τρομοκράτες"», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ