Εκπρ. Σόιμπλε: Αδιαπραγμάτευτη η διαγραφή του ελληνικού χρέους

Εκπρ. Σόιμπλε: Αδιαπραγμάτευτη η διαγραφή του ελληνικού χρέους
Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε να δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή του ελληνικού χρέους, παρά τα όσα διατείνεται το ΔΝΤ.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι μέσα στις επιλογές μας. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνει τώρα στη συζήτηση. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις και με τη βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα. Η Ευρώπη έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα από το ΔΝΤ. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από τη γερμανική Βουλή».

Για την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου, ο κ. Γιέγκερ τόνισε πως η Ελλάδα, μέχρι τώρα, δεν έχει αιτηθεί ένα νέο πακέτο στήριξης και σίγουρα η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στις 30 Ιουνίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αίτημα για τρίτο πακέτο.

«Αν η Ελλάδα το ζητήσει, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνεια. Πρέπει να εξετάσουμε τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε ειδικά μέτρα».

Όσο για την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε: «Δεν θα πρέπει να προσωποποιούμε τα πράγματα. Η αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη δεν αλλάζει τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ