Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή
Για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας μετά την εκλογή του Αλ. Τσίπρα, έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μιλώντας στην γερμανική βουλή.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους πάντες πόσο σοβαρή είναι κατάσταση στην Ελλάδα. Και είναι σοβαρότερη για τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε κ. Σόιμπλε.

«Είπα στον Τσίπρα πριν τις ελληνικές εκλογές "μην υπόσχεσαι παραμονή στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις"» τόνισε.

«Καλό είναι να σας υπενθυμίσω ότι δεν επιβάλλαμε κανένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έτυχε διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αυτή το υπέγραψαν εμείς θέλουμε την εφαρμογή των κανόνων» είπε.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις εναντίον του και της γερμανίδας καγκελάριου από στελέχη της κυβέρνηση, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «θα πρέπει να εμμένεις στους κανόνες για τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του ευρώ».

Στο επίπεδο της νέα συμφωνίας, συντάχθηκε με τη γραμμή Μέρκελ, λέγοντας πως καμιά συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν γίνει το δημοψήφισμα.

Σε γενικές γραμμές ανέφερε πως η προσέγγιση της Ελλάδα για δεν λειτουργεί. "Γνωρίζω τα επιχειρήματα 'χωρίς πολιτική ένωση, δεν υπάρχει νομισματική', αλλά και πάλι η ευρωζώνη δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν "εμπιστευόμαστε έναν εταίρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ