Απόφαση «βόμβα»: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα

Απόφαση «βόμβα»: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα
Με μια απόφαση-«βόμβα» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη ότι οι όροι του ελληνικού δημοψηφίσματος δεν ανταποκρίνονται πλήρως στα διεθνή πρότυπα. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ, παρατηρεί το Associated Press.

H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο... δεν είναι πολύ ξεκάθαρο».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία.

Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ