Μέρκελ: Πριν το δημοψήφισμα, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση

Μέρκελ: Πριν το δημοψήφισμα, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση
Δεν θα γίνει καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, πριν από το δημοψήφισμα, ξεκαθάρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ.

Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να διοργανώσει δημοψήφισμα, ωστόσο έχουν και οι υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης το δικαίωμα να αντιδράσουν και δεν χρειάζεται να φοβούνται οικονομική καταστροφή από την αναταραχή στην Ελλάδα, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην γερμανική βουλή.

«Ο καλός Ευρωπαίος δεν είναι αυτός που κάνει μια συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα» σημείωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι πλεόν πιο ισχυρή.

Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερία, υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες.

«Το θέμα είναι αυτό και όχι αν υπάρχει μια διαφορά μερικών εκατομμυρίων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι τα θέματα όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε ότι «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ