Ο Τσίπρας ετοιμάζει νέα πρόταση - Πληροφορίες για ταξίδι στις Βρυξέλλες

Ο Τσίπρας ετοιμάζει νέα πρόταση - Πληροφορίες για ταξίδι στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγη ώρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που μεταδίδει το fpress.gr, στη συνομιλία υπήρξε και το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλαδας προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ που πρέπει να καταβληθεί σήμερα έτσι ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός εώς ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να επικοινωνήσει και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ καθώς και με τον πρέοδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Τσίπρας είχε ακόμα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι και με τον πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος σήμερα στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ότι όπως επισήμανε και χθες ο πρόεδρος Γιούνκερ «η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή» για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Ανέφερε επίσης ότι χθες το βράδυ, λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η «τελευταία προσφορά» των Βρυξελλών προς την Αθήνα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Επιτροπής. Προσέθεσε ακόμη ότι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες υπάρχουν και σήμερα χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο.

Μετά το αρχικό «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως πιθανόν το ξανασκέπτεται και επανέρχεται στις συζητήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να να διεξαχθεί και έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Οπως δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υπάρχουν πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και ΕΕ για την εξεύρεση λύσης την τελευταία στιγμή.

Τέλος σημειώνεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να ετοιμάζεται να στείλει περίπου στις 5 το απόγευμα προσχέδιο για συμφωνία.

«Θέλω να έχει συμφωνηθεί το τελικό κείμενο για να έρθω στις Βρυξέλλες», φέρεται να έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους συνομιλητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ