Ντάισελμπλουμ:«Οι δανειστές είναι ανοιχτοί σε προτάσεις από την Ελλάδα εφόσον είναι εφικτές»

Ντάισελμπλουμ:«Οι δανειστές είναι ανοιχτοί σε προτάσεις από την Ελλάδα εφόσον είναι εφικτές»
H Ελλάδα δεν έχει επιλογή από το να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές της αν θέλει να εξασφαλίσει νέα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε μία συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα.

Ακόμα υπάρχει χρόνος για συμφωνία, συμπλήρωσε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις κι ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν δε θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», δήλωσε στην Helsingin Sanomat ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ως πρόεδρος του Eurogroup αντιπροσωπεύει τους υπουργούς οικονομικών των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ.

Στην συνέντευξη η οποία δόθηκε την Πέμπτη, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι ακόμα μπορεί να επιτευχθεί εγκαίρως μια συμφωνία προκειμένου να δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα πριν το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι δανειστές είναι ακόμα ανοιχτοί σε προτάσεις από την Ελλάδα, εφόσον αυτές είναι οικονομικά εφικτές.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο, εφόσον είναι αξιόπιστη και εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ