Τηλεδιάσκεψη είχε ο Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μία ώρα.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μία ώρα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάληψης προσωπικών πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, και να ολοκληρωθούν με επιτυχία, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την πλευρά των διεθνών πιστωτών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προσωπικά δεσμευθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και η ίδια, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Παρόντες στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν ακόμη ο υπουργός Οονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που είχαν σύσκεψη με τον κ. Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ