Χαμηλώνει τις προσδοκίες για συμφωνία ο Β. Σόιμπλε

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για συμφωνία ο Β. Σόιμπλε
Απαισιόδοξος σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του, Μάρτιν Γιέγκερ, διαμηνύει ότι το Βερολίνο δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Αθήνας.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ ξεκαθάρισε ότι οι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με αυτές που έρχονται από την Αθήνα.

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, ειδικά ατμοσφαιρικής φύσης, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που φθάνουν από την Αθήνα αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

«Μέσα από την καρδιά μου, θα το καλωσόριζα, αν ήταν έτσι», αν, δηλαδή, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση, τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «τις περασμένες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος, κυρίως σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε δε ότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες δηλώσεις και πληροφορίες από την Αθήνα, για να καταλήξει: «Εχουμε πολύ ειλικρινές και σοβαρό ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ