Bloomberg: Χάνει την προθεσμία για συμφωνία στα τέλη Μαΐου η Ελλάδα

Bloomberg: Χάνει την προθεσμία για συμφωνία στα τέλη Μαΐου η Ελλάδα
Στην εκτίμηση η Ελλάδα πιθανότατα να χάσει την "προθεσμία" με τους δανειστές στα τέλη της εβδομάδας καθώς οι δύο πλευρές έχουν κάνει πολύ μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες, προχώρησε το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς αναφέρει το πρακτορείο,επικαλούμενο τέσσερις αξιωματούχους με γνώση του θέματος, παρά τον στόχο του Γάλλου προέδρου Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ για την επίτευξη συμφωνίας στα τέλη του Μαϊου.

Τις εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνει και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η 5η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη δόση προς το ΔΝΤ.

"Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα, αφού θα κατέρρεαν οι τράπεζές της, θα υπήρχε σημαντική υποτίμηση του νέου νομίσματος και θα επικρατούσε φτώχεια και ιδιαίτερα αυξημένος πληθωρισμός" υποστηρίζει ο Νικος Οικονομίδης, καθηγητής οικονομολόγος στο Stern School of Business στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ