«Καμπανάκι» Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

«Καμπανάκι» Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα
Ανήσυχος για τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που απομένουν για να πετύχει η Ελλάδα μια συμφωνία με τους δανειστές εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«'Εχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι΄αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα».

«Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», είπε.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ