Δεν «βλέπει» συμφωνία σύντομα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Δεν «βλέπει» συμφωνία σύντομα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός
Απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, προσθέτοντας ότι "υπάρχει μια επίμονη δυσκολία στο να βρεθεί λύση που θα μπορεί να θεωρηθεί μακράς διάρκειας".

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος τελειώνει και δεν έχουν υπάρξει σημάδια ότι μια συμφωνία είναι κοντά», δήλωσε ο Πάσους Κοέλιομιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν έρχονται να προσθεθού στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, ότι δηλαδή υπάρχει ακόμα «πολύ, πολύ εντατική δουλειά για να βρεθεί μια λύση».

Όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ο οποίος εφάρμοσε σκληρά μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος διάσωσης της χώρας, είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές των σχεδίων της νέας ελληνικής κυβέρνησης τα οποία έχει χαρακτηρίσει "παραμύθι" το οποίο δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την Πορτογαλία η οποία θεωρείται από τις αγορές ως η επόμενη πιο εύθραυστη χώρα στην Ευρωζώνη λόγω του μεγάλου δημόσιου χρέους και των χαμηλών αναπτυξιακών προοπτικών, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Το χρέος ξεπερνά το 124% του ΑΕΠ, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει κατά μέσο όρο το 1,2% σε μεσοπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ