Σόιμπλε: Καμία βοήθεια στην Ελλάδα αν δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας

Σόιμπλε: Καμία βοήθεια στην Ελλάδα αν δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας
Δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, διεμήνυσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε μίλησε για τον Έλληνα ομόλογό του, υποστηρίζοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, «ήταν ο μόνος στο Eurogroup που πίστευε ότι δεν σπαταλήθηκε καθόλου χρόνος».

Επίσης, όπως και χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στους «Θεσμούς», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη της πρώην τρόικα θα επισκεφτούν την Αθήνα από κοινού».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνερδίοασης τωνΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ, προειδοποίησαν τον κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει σπαταλήσει πολύ χρόνο και πως σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup, λίγα πράγματα έχουν γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ