Μείωση φόρων στα καύσιμα ζητούν οι εταιρείες εμπορίας από τη νέα κυβέρνηση

Μείωση φόρων στα καύσιμα ζητούν οι εταιρείες εμπορίας από τη νέα κυβέρνηση
Την επανεξέταση της φορολόγησης των καυσίμων και την εφαρμογή του νομικού πλαίσιου για το λαθρεμπόριο ζητά με ανακοίνωσή του από την νέα κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εύχεται καταρχήν στην Κυβέρνηση καλή επιτυχία στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και δηλώνει ότι, όπως πάντα, θα είναι δίπλα στην Πολιτεία με συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για ενέργειες ή και νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έχουν σκοπό:

  • Την πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων λαθρεμπορίας και κάθε μορφής παραεμπορίας.
  • Την επανεξέταση της φορολογίας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ, ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης.
  • Την ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και να λειτουργεί η αγορά σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Την ενίσχυση της ρευστότητας για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ