Αντέδρασαν προσωρινά οι αγορές μετά την ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης- Βουτιά στο τέλος στο ΧΑ

Αντέδρασαν προσωρινά οι αγορές μετά την ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης- Βουτιά στο τέλος στο ΧΑ
(update17:15:) Οι ισχυρές διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν στην έναρξη των συναλλαγών φάνηκε ότι δεν θα έχουν  διάρκεια στο ελληνικό Χρηματιστήριο καθώς απάντηση στο ερώτημα αν θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση

έδωσε η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου που ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης οι πιέσεις που είχαν κοπάσει μετά τις 12 το μεισημέρι και πάλι να εντείνονται με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες στο τέλος σε ποσοστό 3,2% και να κλείνει στις 813,55 μονάδες.
Το Χρηματιστήριο που ξεκίνησε με έντονες ρευστοποιήσεις και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από 800 μονάδες στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών αναέκαμψει εντυπωσιακά λίγο μετά τις 11:40 και πέρασε για πρώτη φορά σε θετική τροχιά. Ωστόσο στη συνέχεια εκδηλώθηκαν και πάλι ρευστοποιήσεις (όχι έντονες) με αποτέλεσμα να κινηθεί στις 12:40 σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 1,8%, επίπεδα στα οποία διακυμαινόταν λίγο πριν από τις 16:00 όπου ξεκίνησε νέος γύρος ρευστοποιήσεων. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης ήταν ο τραπεζικός κλάδος όπου οι μετοχές των συστημικών τραπεζών κέτεγραψαν έντονες διακυμάνσεις. Την ίδια στιγμή τα spreads των δεκαετών ομολόγων κινούνται ανοδικά και η απόδοση διαμορφωνόταν πριν λίγο στα επίπεδα του 8,9% ενώ ανοδικά κινούνται τα spreads των χωρών του Νότου και της Ιρλανδίας.
Οι αγορές αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup αλλά και τις κινήσεις Τσίπρα κατά τις επόμενες ημέρες στο επίπεδο σχηματισμού κυβέρνησης και προγραμματικών δηλώσεων. Το Ευρώ που υποχώρησε σε νέα χαμηλά έτους και συγκεκριμένα στα 1,11 σε σχέση με το δολάριο ανακάμπτει ελαφρώς και πριν από λίγη ώρα διαπραγματευόταν στα 1,1253 και οι Ευρωπαϊκές αγορές που ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο «γύρισαν» σε θετική τροχιά.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ