Μείωση 20% στη τιμή του φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2015

Μείωση 20% στη τιμή του φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2015
Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου προμηνύει μειώσεις της τάξης του 20% στις τιμές του φυσικού αερίου για βιομηχανίες και οικιακούς καταναλωτές κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.


Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, η πτώση της τιμής από τον Ιανουάριο εκτιμάται σε 5% ενώ το Μάρτιο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 20% και προστίθεται στην έκπτωση 15% που επιτεύχθηκε πέρυσι ύστερα από τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Gazprom.

Η μείωση οφείλεται στη σύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με τις αντίστοιχες του πετρελαίου με υστέρηση τριών μηνών. Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε, δε, ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχιστεί, καθώς σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το πετρέλαιο μπορεί να πέσει ακόμη και στα 40 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που θα έχει θετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η ΔΕΠΑ επεξεργάζεται παράλληλα νέα φόρμουλα τιμολόγησης προκειμένου οι μειώσεις στις τιμές να έχουν διάρκεια μέσα στο 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ