Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη
Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, η οποία πήρε χθες την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επιδίωξη να εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου πακέτο 300 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες του για τη νέα Επιτροπή και ποιο το μήνυμά του προς την Ελλάδα, είναι:
«Αναμένω ασφαλώς ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε τα κράτη-μέλη ότι η διαβούλευση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς πρέπει να συνεχισθεί -αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα- αλλά ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Γι αυτό υπέβαλα την πρότασή μου προς τα κράτη-μέλη (σσ.της ΕΕ), προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να εγκρίνει πριν από το τέλος του χρόνου το πακέτο επενδύσεων 300 δισ ευρώ, διότι όσο κι αν είναι σημαντική αυτή η διαβούλευση, ακόμη πιο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ