Στα μέσα Νοεμβρίου η συμφωνία με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

Στα μέσα Νοεμβρίου η συμφωνία με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια
Συνεχίζονται οι συζητήσεις με την τρόϊκα για τα "κόκκινα δάνεια" και για την αναμόρφωση του πτωχευτικού δίκαιου,με την εκτίμηση του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, να προσδιορίζει χρονικά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.



Σε συνέντευξή του , στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ, π κ. Δένδιας ανέφερε : "Ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις, από την τρόϊκα για τα κόκκινα δάνεια και νομίζω μέχρι Δευτέρα - Τρίτη, θα έχουν σταλεί. Κυρίως ήταν διασταυρώσεις στοιχείων ? Επίσης, έχουμε στείλει ήδη στην τρόϊκα, τις βασικές αρχές κατανόησης για το Πτωχευτικό Δίκαιο των ιδιωτών, για να συμφωνήσουμε το πλαίσιο και από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και πριν από το Δεκέμβρη".

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία περικοπής χρέους και ρύθμισης του υπολοίπου σε μακρά σειρά δόσεων, ο αριθμός των οποίων δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη με την τρόϊκα. Με μία προϋπόθεση, ότι θα πρέπει η επιχείρηση να είναι βιώσιμη, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στο ύψος του "κουρέματος" εάν είναι 40%, ο υπουργός σχολίασε ότι η αρχική πρόταση της κυβέρνησης ήταν ακόμη και και μεγαλύτερη περικοπή. «Είναι μετρημένο ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται για να σηκωθεί, επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 100 δις, αλλιώς δεν θα σηκωθούμε ποτέ".

Ο υπουργός διευκρίνησε ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται, είναι για να απελευθερωθεί ο βιώσιμος παραγωγικός ιστός της χώρας, που υπέστη ζημιές από την κρίση, όχι με δική του ευθύνη, για να συνεχίσει να παράγει και να συνεχίσει να δημιουργεί ζήτηση στην αγορά και κυρίως για να κρατήσει και να αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ