Μηταράκης: Μεγάλοι θεσμικοί εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία

Μηταράκης: Μεγάλοι θεσμικοί εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία
«Η πλειοψηφία των μεγάλων θεσμικών επενδυτών, που είδε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την περσινή επίσκεψή του στις ΗΠΑ, επένδυσε στην ελληνική οικονομία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος ξεκίνησε σειρά συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με ξένους επενδυτές και εκπροσώπους διεθνών οίκων, στα πλαίσια της προσπάθειας «να παραμείνουμε ένας ευνοϊκός προορισμός για επενδύσεις», όπως τόνισε.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι «τα τελευταία δυόμισι χρόνια, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια επικοινωνίας με τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, στις μεγάλες χρηματοοικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου.

»Σας θυμίζω ότι πέρσι τον Αύγουστο, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία που λειτουργούν στην Αμερική. Η πλειοψηφία αυτών επένδυσε τελικά στην ελληνική οικονομία, είτε στα ομόλογα ή στις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, αλλά επίσης και σε νέα έργα ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι «βοήθησαν, δηλαδή, στην προσπάθεια που κάνουμε φέτος για να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ.

»Αυτή η προσπάθεια για να πετύχει χρειάζεται συστηματικότητα και είναι κάτι, που, ιστορικά η Ελλάδα έπασχε, ότι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά μετά δεν την παρακολουθούσαμε συστηματικά.

»Εμείς, τώρα, ξαναβλέπουμε όλους αυτούς τους επενδυτές που είδε ο Πρωθυπουργός πέρσι και όχι μόνο τους βλέπουμε μια φορά σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά έχουμε και μια συστηματική επαφή μαζί τους».

Αναφερόμενος στις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι θα συναντηθεί με πολλούς θεσμικούς επενδυτές, υπογραμμίζοντας ότι θα τους ενημερώσει για «τις εξελίξεις στην χώρα μας και την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία από πέρσι, στην προσπάθεια να παραμείνουμε ένας ευνοϊκός προορισμός για επενδύσεις».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο «2014 Annual Concordia Summit», που έγινε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα μετέβη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ θα έχει και συναντήσεις με στελέχη και επιχειρηματίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη 2η ετήσια συνάντηση-εκδήλωση της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (The Hellenic Initiative), που θα πραγματοποιηθεί στο Μανχάταν, την Πέμπτη το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ