Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της

Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της
"Είπα στη Αγκ. Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θέλει νέο πακέτο βοήθειας", τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, από το Βερολίνο.

Πρόσθεσε πωςοι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πια μακριά και σημείωσε πως ηχώρα θα προτείνει σύντομα πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τα επόμενα χρόνια.Μετά την τρόικα και τα stress tests περιμένουμε ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους, συμπλήρωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Ευχάριστο» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το γεγονός ότι η Ελλάδα δίνει πολλά θετικά δείγματα και μηνύματα, σημειώνοντας ότι αναμένεται να υπάρξει σύντομα ανάπτυξη.

«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε για την πορεία του προγράμματος και πρόσθεσε«ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».

Αναλυτικότερα την ικανοποίηση της Γερμανίας για την εξέλιξη του προγράμματος ανάκαμψης της Ελλάδας, διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.
Οι αγορές εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία, τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, στο τρίτο τρίμηνο του 2014» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η Ελλάδα πέτυχε σειρά δύσκολων στόχων σε συντομότερο διάστημα απ΄ότι προβλεπόταν. Αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και στην έξοδο στις αγορές, όπως και στις θετικές αποδόσεις των ομολόγων. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας.
«Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος. Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το μνημόνιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς είπε πως επισήμανε στην καγκελάριο ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και πώς από του χρόνου περιμένει ανάπτυξη 2,9%. Αναφερόμενος στο χρέος της χώρας, είπε πως είναι δεδομένος και ότι αυτό θα μπορεί στο μέλλον να αποπληρώνεται από τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το μνημόνιο» τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Συνεχής ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ