Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ – Στην αγορά την επόμενη εβδομάδα

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ – Στην αγορά την επόμενη εβδομάδα
Το συζητάμε από τον περασμένο Ιανουάριο, τον Ιούνιο μας μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, τώρα ήρθε η ώρα να το πάρουμε και στα χέρια μας. Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορεί κανονικά πλέον στην αγορά το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.


Ήδη από τον Ιούνιο, τρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, έχουν λάβει το ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο παροτρύνει τους επιχειρηματίες να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Το φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Οι προετοιμασίες τελείωσαν. Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το νέο χαρτονόμισμα, την μορφή του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:Νέα συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά με άρωμα… χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ