Σύσταση ομάδας εποπτείας των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία

Σύσταση ομάδας εποπτείας των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία
Σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, υπό τον Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ Π. Μίχαλο, με συμμετοχή εκπροσώπων Υπουργείων και εξαγωγικών φορέων.


Σήμερα, Πέμπτη 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Π. Μίχαλο, με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελά, εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΚΕΕΕ-ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ), καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων στη Ρωσία, υπό το φως των αντιδράσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην πρόσφατη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ κ. Μίχαλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών με στόχο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ελληνικών προϊόντων στην ρωσική αγορά, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας - με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων κλαδικών, εξαγωγικών φορέων – με αντικείμενο την εποπτεία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, τη διαχείριση των ζητημάτων που ανακύπτουν, καθώς και το συντονισμό των σχετικών δράσεων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη Ομάδα Εργασίας θα εξετάσει άμεσα τις προοπτικές διεύρυνσης των αγορών για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα της χώρας μας και θα υποβάλει το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές προτάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ