Ο Τ. Αναστασάτος νέος Γενικός Γραμματέας του υπ. Οικονομικών

Ο Τ. Αναστασάτος νέος Γενικός Γραμματέας του υπ. Οικονομικών
Tη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Αναστάσιος (Τάσος) Αναστασάτος διαδεχόμενος την

απερχόμενη γενική γραμματέα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Αναστασάτος εργαζόταν μέχρι πρότινος ως οικονομολόγος στη Eurobank. Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Warwick και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Εχει διατελέσει Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Loughborough και Οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στους τομείς των διεθνών μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών.

Η απερχόμενη Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου που την τελευταία τετραετία είχε κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου ενημερώσει τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πως θα αποχωρούσε από τη θέση της στα τέλη του καλοκαιριού.

Η κ. Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες εβδομάδες παρέσχε αναλυτική ενημέρωση στον κ. Αναστασάτο για τις υποθέσεις του υπουργείου εν όψει της πολύ κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα το Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ