Βγαίνει ξανά η Ελλάδα στις αγορές - Eν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Βγαίνει ξανά η Ελλάδα στις αγορές  - Eν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων
(upd) Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χώρα μας θα προχωρήσει στην έκδοση τριετούς ομολόγου 2 με 2,5 δισ. ευρώ - αν και τα κεφάλαια που μπορεί να αντληθούν ενδέχεται να φθάσουν και τα 3 δισ. ευρώ.

Το επιτόκιο του τριετούς ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3,2% και 3,5%.

Είναι η πρώτη απόπειρα εκδόσεως ομολόγου της Ελλάδας μετά την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο, όταν η χώρα μας είχε βγει από μια τετραετή και ιδιαίτερα οδυνηρή διεθνή απομόνωση των κεφαλαιαγορών. Είναι δε η δεύτερη έξοδος στις αγορές κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

Σε χθεσινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολόγων θα έδινε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αντλήσει χρήματα με φθηνότερο κόστος, καθώς το επιτόκιο του τριετούς ομολόγου αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 3% έναντι απόδοσης 6% για τα δεκαετή ομόλογα και 4% περίπου για τα πενταετή, ωστόσο θα συνεπαγόταν πως η Ελλάδα θα βρισκόταν ενόψει μιας μεγάλης αναχρηματοδότησης πριν ακόμα διασφαλιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας της και σε μια περίοδο που μένει να διευθετηθεί η ασταθής πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα ελληνικά τριετή ομόλογα θα προσφέρουν σημαντικό πρόσθετο κέρδος στους επενδυτές έναντι των αντίστοιχων τίτλων της Ευρωζώνης η μέση απόδοση των οποίων κινείται πέριξ του 1,15% ή και χαμηλότερα, ωστόσο η Αθήνα θα απολέσει ένα από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά του χρέους της, ήτοι ότι δηλαδή δεν έχει καμία αποπληρωμή ομολόγου στην επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ