Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Την συμφωνία για την λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, υπογράφει σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γερμανικής KfW, Dr Lutz-Christian Funke, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Ήδη η γερμανική πλευρά έχει δεσμευθεί ότι θα συνεισφέρει 100εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στις επόμενες θα υπάρξει και η υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό με το οποίο σκοπεύει να συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο η ΕΤΕπ, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει με 350 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ σε βάθος 3ετίας.
Επίσης στο Ταμείο θα συμμετάσχει και το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, με 30 εκατ. ευρώ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και της γαλλικής κυβέρνησης, μέσω του Caisse des Depοts et Consignations (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).
Ο σκοπός του Ταμείου είναι η αναχρηματοδότηση των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η παροχή κεφαλαιακής στήριξης αλλά και η χορήγηση δανείων με χαμηλότερο επιτόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ