09-01-2017 Κατηγορία: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Παράταση έως 15 Μαρτίου για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Share 0
 
Παράταση έως 15 Μαρτίου για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση.

Η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί λόγω της πολυπλοκότητας των δηλώσεων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες υπόχρεοι στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης είναι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι βουλευτές, οι πολιτευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι δημοσιονομικοί υπάλληλοι, οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, οι πρόεδροι και τα μέλη ΔΣ δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, οι διοικήσεις των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι διαιτητές αθλημάτων, οι εκδότες, οι καναλάρχες και οι δημοσιογράφοι.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα λυθεί ο γρίφος των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πληρωμών

«Κόφτης» στο αφορολόγητο για να κλείσει η συμφωνία - Πόσο θα μας κοστίσει

Όλη η νέα εγκύκλιος για τα μπλοκάκια

Τακτικοί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης

Ραβασάκια σε χιλιάδες επαγγελματίες- Ουρές στις εφορίες για κλείσιμο βιβλίων

Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το αφορολόγητο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν κληθείτε για έλεγχο από την εφορία

Έκλεισαν 105.000 μπλοκάκια λόγω φόρων και εισφορών