Αλεξιάδης: Μέσα στον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXIS

Αλεξιάδης: Μέσα στον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXIS
Στην τελική ευθεία μπαίνει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι της Βουλής ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι, έχουν ξεκινήσει οι δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις και ότι η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί κατά 99,9% μέσα στον Ιούλιο έτσι ώστε ο φόρος να καταβληθεί σε 5 δόσεις.

Στόχος όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, είναι έως τις 31 Ιουλίου, να έχουν εκδοθεί και να έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSNET, πάνω από 6.000.000 εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τα ποσά του φόρου ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Με τα εκκαθαριστικά αυτά περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1η-1-2016 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς επίσης και όλες οι εταιρίες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα (εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία κ.λπ.) που κατέχουν ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένα ποσά ΕΝΦΙΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2016 θα παραμείνει αμετάβλητος για τη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων με ιδιοκτησίες συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, ενώ θα είναι μειωμένος έως και 25% για το 15%-20% των φορολογουμένων που κατέχουν μόνο μία ή δύο το πολύ κατοικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ