«Ψήνεται» περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου – Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

«Ψήνεται» περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου – Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων
Παρά τις διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου ότι δεν θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με αφορολόγητο χαμηλότερο των 9090 ευρώ που έχει ήδη αποδεχτεί η ελληνική πλευρά, το ενδεχόμενο υπαναχώρησης σε χαμηλότερα επίπεδα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη είναι ορατό.

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η ελληνική πλευρά θα υποχρεωθεί να συμβιβαστεί σε αφορολόγητο ενδεχομένως και χαμηλότερο των 9000 ευρώ. Στο παρασκήνιο παίζονται διάφορα σενάρια.

Από μείωση της φορολογικής έκπτωσης στα 1950 ευρώ (από 2000 ευρώ που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή) μέχρι ψαλίδισμα της φορολογικής έκπτωσης μόνο για τους εργένηδες και διατήρηση των 2000 ευρώ για τα ζευγάρια των μισθωτών, των συνταξιούχων κι των αγροτών με παιδιά. Η διαφοροποίηση του αφορολογήτου με βάση την οικογενειακή κατάσταση υπήρχε στη φορολογική νομοθεσία επί 10ετίες μέχρι που καταργήθηκε το 2013 προκειμένου να θεσπιστεί το επίδομα παιδιών.

Μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1950 ευρώ, θα ρίξει το αφορολόγητο στα 8860 ευρώ και θα έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια φορολογούμενοι να στερηθούν επιπλέον 50 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ