Στο τραπέζι πάλι η πρόταση για χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές - Ποιες θα αφορά

Στο τραπέζι πάλι η πρόταση για χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές - Ποιες θα αφορά
Με το ασφαλιστικό να παραμένει «ανοιχτό», φαίνεται ότι ξαναπέφτει στο τραπέζι την πρόταση για επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται το τέλος αρχικά να θεσπιστεί είτε στις συναλλαγές για την πληρωμή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ είτε στις τραπεζικές θυρίδες και στα ΑΤΜ είτε στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η κυβέρνηση επαναφέρει αυτό το σενάριο ως αντιπρόταση προς τους θεσμούς, με στόχο να προστατευτούν οι κύριες συντάξεις, κάτι το οποίοι όπως επανέλαβε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση..

Με την ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα να παραμένει ακόμη άγνωστη, καθώς όπως διαμήνυσαν πριν μερικές μέρες θα έρθουν μόνον όταν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις, η κυβέρνηση αποστέλλει στους εκπροσώπους των δανειστών αναλογιστικές μελέτες που δείχνουν ότι η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια για περικοπές ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μέτρο αυτό να... σώζει τις συντάξεις από νέο κούρεμα, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, ωστόσο το τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές θα είναι αποτρεπτικό για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, πράγμα που προωθεί και το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ