Φόροι τέσσερα δισ. ευρώ σε τέσσερις ημέρες

Φόροι τέσσερα δισ. ευρώ σε τέσσερις ημέρες
Τέσσερις εργάσιμες έχουν απομείνει για να αλλάξει η χρονιά και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να… χορέψει με τα δισεκατομμύρια προκειμένου να εκτελέσει τον κρατικό προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς.

Οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε 2-3 εβδομάδες και το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουν είναι τα τελικά στοιχεία της εκτέλεσης. Για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια ακόμη «τρύπα» αλλά και το αίτημα επιβολής ακόμη περισσότερων μέτρων, το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι μέχρι την Πέμπτη που θα κλείσουν τα… ταμεία θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη 4,36 δις. ευρώ αποκλειστικά από φόρους.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού προβλέπει και άλλους εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους:

1. Οι επιστροφές φόρων κατά τον τελευταίο μήνα του έτους θα πρέπει να φτάσουν στα 785 εκατ. ευρώ

2. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει να φτάσουν στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (σ.σ όταν στο 11μηνο του έτους ανήλθαν στα 3,37 δις. ευρώ)

3. Τα έσοδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των Κεντρικών Τραπεζών, θα πρέπει να ανέλθουν στα 3,7 δις. ευρώ (σ.σ θεωρητικά οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά τα κέρδη κάτι όμως που αναμένεται να συμβεί μετά την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης).

4. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να εκτοξευτούν στα 9,4 δις. ευρώ

Τα νούμερα είναι τόσο μεγάλα που δεν πρόκειται να επαληθευτούν ειδικά στο σκέλος των δαπανών. Ούτε οι επιστροφές φόρων ύψους 785 εκατ. ευρώ θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, ούτε οι δαπάνες θα φτάσουν στα προγραμματισμένα επίπεδα ούτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα εκτελεστεί βάσει των αναθεωρημένων στόχων του κρατικού προϋπολογισμού.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα περιμένει τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου διμήνου αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να τακτοποιήσει λογιστικά το τρέχον έτος που φεύγει. Αυτό όμως που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για το οικονομικό επιτελείο είναι να μην υπάρχει «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα. Τι πρέπει να συμβεί για να γίνει αυτό;

Με τα χρήματα που θα εισπραχθούν στις τέσσερις εργάσιμες, αρχής γενομένης από σήμερα, θα πρέπει να εκπληρωθούν οι ακόλουθοι μηνιαίοι στόχοι. Τα ποσά που ακολουθούν, αφορούν αποκλειστικά σε έσοδα από φόρους και έχουν ως εξής:

· Τα έσοδα από την άμεση φορολογία θα πρέπει να φτάσουν στα 1,424 δις. ευρώ. Από αυτά, τα 911 εκατ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (460 εκατ. ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 405 εκατ. ευρώ για τα νομικά πρόσωπα) και τα 224 εκατ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία δηλαδή από τον ΕΝΦΙΑ. Πρακτικά, το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με το αν οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν και τη δεύτερη δόση των αναδρομικών που τους έχει βεβαιώσει η εφορία εξαιτίας της αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%. Ο στόχος για τον ΕΝΦΙΑ φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς ήδη οι φόροι στην ακίνητη περιουσία έχουν αποφέρει στα κρατικά ταμεία 2,644 δις. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να διαμορφώνεται στα 2,868 δις. ευρώ.

· Από την έμμεση φορολογία πρέπει να εξασφαλιστούν μέσα στον Δεκέμβριο 2,921 δις. ευρώ. Το ποσό δεν είναι εξασφαλισμένο. Την ώρα που οι έμποροι μιλούν για νέα κάμψη του τζίρου κατά τον Νοέμβριο αλλά και κατά την περίοδο των εορτών, αυτό τον μήνα θα πρέπει να εισπραχθούν 1,03 δις. ευρώ αποκλειστικά από ΦΠΑ (σ.σ από αυτό το ποσό, τα 174 εκατ. ευρώ πρέπει να προέλθουν από τα πετρελαιοειδή και τα 77 εκατ. ευρώ από τα καπνικά προϊόντα). Μέσα στον Δεκέμβριο, εισπράττεται ο ΦΠΑ των επιχειρήσεων που έχουν διπλογραφικά βιβλία για τον μήνα Νοέμβριο. Το σημαντικότερο στοίχημα, είναι βέβαια οι φόροι κατανάλωσης που πρέπει να αποδώσουν 1,849 δις ευρώ.

Φυσικά, κυριαρχούν τα τέλη κυκλοφορίας. Μέχρι τον Νοέμβριο, ουσιαστικά δεν είχε πληρώσει κανένας καθώς το υπουργείο συγκέντρωσε έσοδα 128 εκατ. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να διαμορφώνεται στα 1,09 δις. ευρώ. Η διαφορά των 962 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καλυφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης (σ.σ τα τέλη κυκλοφορίας, λόγω των αλλαγών που έγιναν στον τρόπο υπολογισμού ανέβηκαν στο Taxis αργότερα από ποτέ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ