Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΦΠΑ εξωτερικού ισοδύναμο για το 23% στην παιδεία

Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΦΠΑ εξωτερικού ισοδύναμο για το 23% στην παιδεία
Τα ισοδύναμα που θα αναστείλουν τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, αναζητεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.


Μιλώντας στο πρωινό του Mega, αποκάλυψε μάλιστα πως ο ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πολλά ισοδύναμα που εξετάζει το υπουργείο.

Ετσι μετά τις υποθέσεις φορολόγησης που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και την αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που εξήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ήρθε η σειρά του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ να καταθέσει τη δική του πρόταση για ισοδύναμα στο 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η αρχή θα γίνει πιθανότατα από τη λίστα ακινήτων που κατέχουν Έλληνες στο Λονδίνο, καθώς για τους υπόλοιπους θα απαιτηθεί να δηλώσουν τα ακίνητα που έχουν σε άλλες χώρες σε ειδικό έντυπο.

Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo, επιβεβαίωσε ότι στο υπουργείο Οικονομικών «εξετάζουμε και το παράδειγμα του νόμου Μόντι της Ιταλίας, όπου έχει επιβληθεί ένας αντίστοιχος φόρος στα ακίνητα των Ιταλών φορολογούμενων στο εξωτερικό, με συμψηφισμό της αντίστοιχης επιβάρυνσης φορολογικής στη χώρα που είναι το ακίνητο. Όχι με περίεργες και τραβηγμένες διατάξεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ