Αλεξιάδης: Η εφορία θα κάνει ντου σε επιχειρήσεις ακόμη και τα ξημερώματα

Αλεξιάδης: Η εφορία θα κάνει ντου σε επιχειρήσεις ακόμη και τα ξημερώματα
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης έδωσε τους άξονες που θα κινηθεί το νέο φορολογικό και η νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση προτάσεις για την φορολογική πολιτική.

«Με διάλογο θα γίνουν όλες οι αλλαγές στο φορολογικό, διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς πολίτες λογιστές κτλ» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης Ο Αλεξιάδης μίλησε για «παρεξήγηση» σχετικά με φορολογικά μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση αλλά είναι νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει μέτρα που δεν είναι στο ιδεολογική της dna.»

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είνα δική μας πολιτική ανέφερε ο κ Αλεξιάδης ο ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι - όπως και πολλά άλλα μέτρα - πολιτική μας επιλογή αλλά αναγκαιότητα ενώ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι δεν χαίρεται για αυτή Συνεχίζουμε τον αγώνα για δίκαια φορολογία Η αυτονόητη εφαρμογή του Συντάγματος για φορολογική δικαιοσύνη η απλοποίηση του συστήματος με πλήρη αξιοποίηση του Taxisnet και γενικότερα των ηλεκτρονικών μέσων αλλά και η ανακατανομή των φορολογικών βαρών είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Στο φορολογικό αναφέρθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης κλάδων επιχειρήσεων που έχουν ιδιάζουσα σημασία αλλά όλα θα γίνουν με κεντρική κατεύθυνση Τέλος το κοινό δεν θα εξυπηρετείται πλέον στις εφορίες μέσα στο 2016 αλλά αποκλειστικά ηλεκτρονικά Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη για να τελειώσει η ταλαιπωρία των φορολογουμένων αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι.

Επίσης ο κ Αλεξιάδης ανακοίνωσε νέο νομοθετικό πλαίσιο την ηλεκτρονική επίδοση εγγράφων Για την πληρωμή με κάρτες ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε ότι θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ενώ θα νομοθετηθούν φορολογικά κίνητρα για αυτές όπως η επιστροφή ποσών από τις τράπεζες αλλά και κληρώσεις στα πρότυπα άλλων χωρών κλήρωση με αλλαγή νοοτροπίας.

Επίσης δημιουργείται ειδκός επαγγελματικός λογαριασμός για τον παραπάνω σκοπό ενώ θα μειωθεί και το κόστος της προμήθειας για τα μηχανήματα pos των καρτών Για την φοροδιαφυγή ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση και η έναρξη ελέγχων για όσες υποθέσεις έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις ελέγχων ενώ στόχος είναι οι έλεγχο να εχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών και χωρίς παρεμβάσεις ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα μπει τέλος στην ασυλία.

Εισάγουμε άμεσα νομοθετικά παράταση από την παραγραφή των μεγάλων φορολογικών παραβάσεων αλλά και την νομική τακτοποίηση εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εξωτερικό να τα αποκαλύψουν ενώ με βάση το περιουσιολόγιο θα εξαντληθει κάθε δυνατότητα εντοπισμού των φοροφυγάδων Παράλληλα ανέφερε ότι οι φορολογικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν πλέον σε ΜΜΕ τράπεζες και πολυεθνικές με στόχο την μεγάλη φοροδιαφυγή. Θα αντιγράφουμε ελεγκτικά πρότυπα ξένων χωρών όπως η Γερμανία «Η γερμανική εφορία έκανε έλεγχο σε μεγάλες εταιρείες τα ξημερώματα ». Τέτοιες εικόνες θα δούμε και στην Ελλάδα. Σχετικά με την λίστα Λαγκαρντ ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να μην παραγραφούν οι υποθέσεις στο τέλος του χρόνου.

Επίσης η νέα φορολογική πολιτική προβλέπει την ενίσχυση του ΣΔΟΕ και όχι την κατάργηση του Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα προπηλακισμού εφοριακών στο Αμύνταιο που έγινε χθες Δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση να παρουσιαστεί ξανά τέτοιο φαινόμενο να συλλαμβάνονται εφοριακοί επειδή έκαναν την δουλειά τους η πολιτεία θα τους προστατεύσει ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και ολοκλήρωσε ότι την μάχη θα την δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ