Η νέα απόφαση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Η νέα απόφαση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Το «πάγωμα» του ΦΠΑ στην εκπαίδευση έγινε παράταση στις επιχειρήσεις του κλάδου για να υποβάλουν στην εφορία τις δηλώσεις μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ και η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου έγινε… εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαίδου η οποία τροποποιεί προχθεσινή δική της εγκύκλιο.

Έτσι, το αλαλούμ συνεχίζεται καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο ΦΠΑ ισχύει κανονικά για τις συναλλαγές που έχουν γίνει μετά τις 20 Ιουλίου, και απλώς οι επιχειρήσεις έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου να κάνουν, χωρίς πρόστιμο, τη μετάταξη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μη έχοντας τη δυνατότητα να «παγώσει» έναν φόρο ο οποίος είναι προγραμματισμένο να αποδώσει φέτος περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ –τουλάχιστον όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής- …κλείνει το μάτι στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Πρακτικά, τιμολόγια με ΦΠΑ δεν θα κοπούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και η καυτή πατάτα μεταφέρεται στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Κατερίνα Σαββαίδου, έχει ως εξής:

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία η ημερομηνία της 8ης Σεπτεμβρίου 2015 της ΠΟΛ 1193/2015 που αφορά το χρόνο δήλωσης μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μετατίθεται στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ