Αλαλούμ με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Σήμερα οι αποφάσεις

Αλαλούμ με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Σήμερα οι αποφάσεις
Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να διαβεβαιώνει ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας.

Μιλώντας στο «Βήμα FM» ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότιοι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να δοθεί μια παράταση δυο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει.

«Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση», είπε.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε για το 2016 υπάρχει δέσμευση για δύο πράγματα και συγκεκριμένα για το ύψος του φόρου στα 2,65 δισ ευρώ και τον συσχετισμό των αντικειμενικών τιμών με τις τιμές της αγοράς.

«Δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα άλλο. Άρα, μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν φόρο στην περιουσία, ο οποίος μπορεί να είναι δίκαιος και αναλογικός», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους φοροελέγχους διαμήνυσε τέλος ότι «δεν πρόκειται να μας εμποδίσει ο τσαμπουκάς οποιουδήποτε να υποστεί τον έλεγχο» και τόνισε πως «όποιος το έκανε ξεκίνησε τις καλύτερες σχέσεις με την εφορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ