Αυτά είναι τα νέα «μπιλιετάκια» της εφορίας - Σε ποιους αποστέλλονται και γιατί

Αυτά είναι τα νέα «μπιλιετάκια» της εφορίας - Σε ποιους αποστέλλονται και γιατί
Για μια ακόμη φορά έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας από την εφορία. Και αν δεν το έχετε ήδη λάβει –κάτι το οποίο εξαρτάται από το αν και πότε κάνατε τη φορολογική σας δήλωση- θα το λάβετε εντός των ημερών.

Η εφορία, θέλει να βεβαιωθεί ότι θα πληρώσετε τον φόρο εισοδήματος καθώς περιμένει να εισπράξει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από τον συγκεκριμένο φόρο.

Έτσι, δεν πρόκειται να μας (σας) αφήσει στην ησυχία μας (σας). Ο νόμος της δίνει το δικαίωμα, να κάνει αλλεπάλληλες οχλήσεις μέχρι να …σας πείσει να πληρώσετε.

Για πρώτη φορά φέτος, οι φορολογούμενοι έχουν μοιραστεί στα δύο όσον αφορά στην προθεσμία πληρωμής του φόρου. Όσοι έκαναν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι και τις 18 Ιουλίου, όφειλαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αυτοί οι φορολογούμενοι, έφτασαν περίπου στα τρία εκατομμύρια εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια παρέλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό. Υπενθυμίζεται ότι με το χρεωστικό εκκαθαριστικό, οι φορολογούμενοι οφείλουν να πληρώνουν πρόσθετο φόρο.

Ιδού λοιπόν το ειδοποιητήριο που εστάλη σε όλους αυτούς τους πολίτες:



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε.

Αποδέκτης: ------------- ----------, Username: --------------.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί η Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος με βάση την αρχική ηλεκτρονική δήλωσή σας για το φορολογικό έτος 2014, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την υπηρεσία προς τους πολίτες "Υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1" με τη χρήση των κωδικών TAXISnet.

Το οφειλόμενο ποσό της πρώτης (1ης) δόσης καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι και 31/07/2015. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία, παρέχεται έκπτωση 2%.

Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει την οφειλή σας, αγνοήστε την παρούσα ειδοποίηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
Αντίστοιχο εκκαθαριστικό, θα εκδοθεί εντός των ημερών και για όσους υπέβαλαν –ή πρόκειται να υποβάλουν- τη φορολογική τους δήλωση μετά τις 18 Ιουλίου. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση μέχρι το τέλος Αυγούστου και τη 2η μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των έξι εκατομμυρίων φορολογουμένων, μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στα καθήκοντά τους τα τέσσερα εκατομμύρια. Από αυτούς:
· 1,55 εκατομμύρια θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 1,639 δισεκατομμυρίων ευρώ

· 793 χιλιάδες θα πρέπει να πάρουν επιστροφή φόρου 216,3 εκατομμυρίων ευρώ και

· 1,646 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κάνουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ