«Γκάζι» στη ρύθμιση των 100 δόσεων – Έρχεται παράταση

«Γκάζι» στη ρύθμιση των 100 δόσεων – Έρχεται παράταση
Οι φορολογούμενοι αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αρέσκονται να δρουν την τελευταία στιγμή. Έτσι, ενώ πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καταγράφουν μεγάλη αύξηση στην εισροή αιτήσεων. Συνολικά, ο αριθμός αγγίζει πλέον τις 500.000 ενώ η αθροιστική οφειλή που έχει υπαχθεί μέχρι σήμερα στη ρύθμιση ξεπερνά τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στα χρήματα που έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία, αυτά ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ.

Πρακτικά, η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι η μοναδική πηγή που αποφέρει κάποια μή προγραμματισμένα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών μέσα στον Μάιο ενώ πλέον στη Καραγιώργη Σερβίας υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του έτους, τα έσοδα από τις πάσης φύσεως ρυθμίσεις θα ξεπεράσει τον στόχο των 800 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι:

  1. Από τη ρύθμιση των 100 δόσεων της Νέας Δημοκρατίας –η οποία έτρεξε όσον αφορά στη φετινή χρονιά από τις αρχές του έτους μέχρι και το τέλος Μαρτίου- εισπράχθηκαν περίπου 140-150 εκατ. ευρώ
  2. Η ρύθμιση εξπρές των πέντε ημερών που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση (σ.σ ήταν η ρύθμιση που σου επέτρεπε ναπληρώσεις ότι θέλεις από την οφειλή σου με αντάλλαγμα τη διαγραφή προσαυξήσεων αντίστοιχου ποσοστού) απέφερε επίσης 150 εκατ. ευρώ.
  3. Με την τρέχουσα ρύθμιση η οποία δεν έχει κλείσει, έχουν εισπραχθεί 180 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι ο συνολικός λογαριασμός πλησιάζει αυτή τη στιγμή στα 500 εκατ. ευρώ. Μένει να φανεί ποια θα είναι η ανταπόκριση κατά τις τελευταίες ημέρες τις ρύθμισης ενώ φυσικά, στα έσοδα της χρονιάς θα προσμετρηθούν και τα ποσά που θα εισρέουν κάθε μήνα μέσα από τη διαδικασία των δόσεων.
  4. Η προθεσμία για τη διαδικασία της προκαταβολής. Είναι η διαδικασία που σου επιτρέπει να πληρώσεις ότι θέλεις από την οφειλή σου και να διαγράψεις αντίστοιχο ποσό προσαυξήσεων
  5. Η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Η προθεσμία, εκπνέει στις 27 Μαίου. Τη συγκεκριμένη ημέρα λίγει:

Για την πρώτη διαδικασία, ο νόμος δεν αφήνει περιθώριο περαιτέρω παράτασης. Για τη δεύτερη διαδικασία όμως, ο νόμος επιτρέπει την παράταση για έναν μήνα ακόμη δηλαδή μέχρι τις 27 Ιουνίου. Το υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τη ...ζήτηση να αυξάνει, αναμένεται να εκμεταλλευτεί αυτό το περιθώριο. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει παρά την τελευταία στιγμή. Μέχρι τότε... ρυθμίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ