Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΟΑΕΕ «Ρυθμίστε εδώ»

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΟΑΕΕ «Ρυθμίστε εδώ»
Ο ΟΑΕΕ από εδώ και στο εξής παρέχει το δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για οφειλέτες με χρέη που δεν υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για την υπηρεσία με την ονομασία «Ρυθμίστε Εδώ», που παρέχεται διαδικτυακά από το site του Οργανισμού (www.oaee.gr). Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, με τη νέα υπηρεσία, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται για την οφειλή του και για τους όρους εξόφλησής της, οι οποίοι εξαρτώνται από τον αριθμό δόσεων που θα επιλέξει. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος προς τον οφειλέτη, που περιλαμβάνει την ταυτότητα της οφειλής του, το ποσόν που πρέπει να καταβάλλει για την πρώτη δόση, όπως επίσης και εκτενής οδηγίες για την καταβολή των δόσεων.

Σε πρώτη φάση η υπηρεσία απευθύνεται σε ενεργούς ασφαλισμένους, αλλά και φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εφόσον έχουν ήδη καταβάλλει τις εισφορές του 1ου διμήνου του 2015 και το ύψος της κύριας οφειλής δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. Όπως τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού, στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η επέκταση της νέας υπηρεσίας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να εξυπηρετούνται μέσω διαδικτύου το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων – οφειλετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ