Εώς το 2016 η καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ

Εώς το 2016 η καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ
Παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 η καταβολή χαμηλότερων ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ για 170.000 ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν επιλέξει να «κατέβουν» έως και δύο ασφαλιστικές κατηγορίες, ενώ «ανοικτή» είναι η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είχαν αξιοποιήσει το μέτρο.

Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι για όσους έχουν επιλέξει την κατάταξή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης, με πρόσφατη διάταξη -Ν. 4310/14 αρθρ. 55 παρ. 7 που προωθήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση- παρατάθηκε ο χρόνος παραμονής τους στην επιλεγείσα κατηγορία για δύο ακόμη έτη, δηλαδή έως τις 31/12/2016.

Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου δήλωσε στην «Ημερησία» ότι και όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο τμήμα στο οποίο ανήκουν με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών.

«Η επιλογή 1 - 2 χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών διευκολύνει την ένταξη στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών και την τήρησή της, αφού θα καταβάλλονται χαμηλότερα ασφάλιστρα», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν επιλέξει χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, εξοικονομώντας από 49 ευρώ έως και 100 ευρώ τον μήνα, θα επανέλθουν αυτοδίκαια, από την 1/1/2017, στην υποχρεωτική κατηγορία στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται αν δεν είχαν αξιοποιήσει τη σχετική δυνατότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ