10.000 οφειλέτες την ημέρα προχωρούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

10.000 οφειλέτες την ημέρα προχωρούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Έσοδα στο δημόσιο ταμείο άρχισε να φέρνει η η ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία τα πρώτα δυο εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί ενώ αναμένονται και άλλα σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, η απήχηση της ρύθμισης των 100 δόσεων στους φορολογούμενους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μέχρι χθες το βράδυ, δηλαδή μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα οι αριθμός αυτών που προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους είχε ξεπεράσει τις 29.000, δηλαδή τρέχει με ρυθμό έως και 10.000 την ημέρα.

Μάλιστα, ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να απογειωθεί από τη Δευτέρα καθώς πολλοί φορολογούμενοι περιμένουν να λήξει και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος (λήγει αύριο) προκειμένου να προχωρήσουν σε διπλή ρύθμιση. Μια για τις 100 δόσεις με τις οφειλές που έληξαν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και άλλη μια με τις 12 δόσεις για τις οφειλές που έληξαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας του taxisnet για τις ρυθμίσεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης ρύθμισης των 100 δόσεων. Με την ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής που τους δίνει το σύστημα θα πρέπει προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση να πληρώσουν εντός τριών εργάσιμων ημερών την πρώτη δόση.

Αφού ενεργοποιηθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για τις μεταγενέστερες της 1ης Οκτωβρίου οφειλές με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Για να ενεργοποιηθεί και αυτή η ρύθμιση θα πρέπει εντός τριών εργάσιμων ημερών να πληρωθεί η πρώτη δόση. Για να παραμείνει ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει καθόλη τη διάρκειά της να είναι φορολογικά ενήμερος, δηλαδή είτε να εξοφλεί τις οφειλές του είτε να τις ρυθμίζει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους στο υπουργείο Οικονομικών, οι περισσότεροι οφειλέτες προτιμούν να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών με τις 100 δόσεις, επιλέγοντας έτσι ως ελάχιστη δόση σε πολλές περιπτώσεις τα 50 ευρώ.

ΠΗΓΗ: capital

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ