Σε μία ημέρα 9.400 αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σε μία ημέρα 9.400 αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
Αίτηση από 9.400 πολίτες, μέχρι τώρα, για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα.

Την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο TAXISNET, 9.400 πολίτες και επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Στο υπουργείο εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι μαζική και ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Τι πρέπει να κάνετε για να κάνετε αίτηση

1ο: Μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Αμέσως μετά με τους κωδικούς τους μπαίνουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis.

2ο : Πηγαίνουν στην ένδειξη «Εφαρμογές taxisnet» και επιλέγουν «Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

3ο : Στην οθόνη εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και πατάει την επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

4ο: Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, γίνεται επιλογή των δόσεων της ρύθμισης.

5ο: Υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των προβλεπόμενων φορολογικών δηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη στο FPress

Mάθετε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ