Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Αύριο Πέμπτη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις.

Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης στη Βουλή - χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο "τάχιστα" - είχαν ουσιαστικά προανήγγειλει νωρίτερα, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η συνάντηση
Η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα έρθει τάχιστα στη βουλή.
Για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί "να τινάξει τα πράγματα στον αέρα", ο κ. Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι καθόλου». Η αξιολόγηση - συνέχισε - η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά. «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β παίζει με τη φωτιά».

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Επίσης είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ