Alert: Βρες από τώρα τις καινούργιες δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Alert: Βρες από τώρα τις καινούργιες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
Ας μην κατηγορούμε για τα πάντα το υπουργείο Οικονομικών. Ο στόχος των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν είναι να μας μαυρίσουν το Σαββατοκύριακο αλλά να μας ενημερώσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα για το αναπόφευκτο. Εδώ και λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του Taxisέχουν αρχίσει να αναρτώνται τα καινούργια ειδοποιητήρια πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Αν έχετε περιέργεια να δείτε τις ακριβείς ημερομηνίες πληρωμής αλλά και τα ποσά της κάθε δόσης, δείτε όλες τις πληροφορίες.

Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής του φόρου είναι οι εξής:

  1. 30/09 για την 1η δόση
  2. 31/10 για τη δεύτερη δόση
  3. 28/11 για την τρίτη δόση
  4. 31/12 για την 4η δόση
  5. 30/01 του 2015 για την 5η δόση και
  6. 27/02 του 2015 για την έκτη και τελευταία δόση.

Για όσους έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, για όσους δικαιούνται εκπτώσεις φόρου επειδή πληρούν τις προϋποθέσεις και για όσους έχουν ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, τα ειδοποιητήρια που εμφανίζονται εδώ και λίγη ώρα (σ.σ ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisοπότε ορισμένοι μπορεί να βλέπουν ακόμη και τώρα τα παλαιά ειδοποιητήρια) δεν θα είναι τα τελικά καθώς θα υποστούν νέα προσαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου (οπότε θα διορθωθούν οι αξίες στα εκτός αντικειμενικού συστήματος ακίνητα) ή στις 30 Οκτωβρίου (οπότε θα περαστούν οι εκπτώσεις φόρου). Τελικά είναι τα σημερινά ειδοποιήτηρια για όσους δεν ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες και επιπλέον για όσους δεν έχουν κάνει λάθη στα Ε9 τους.

Ο εντοπισμός των καινούργιων δόσεων γίνεται με δύο τρόπους. Και για τους δύο απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο Taxis. Ο ένας δρόμος είναι μέσα από την «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και την επιλογή «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» ενώ η δεύτερη διαδρομή προβλέπει την είσοδο στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου από όπου και μπορεί να εκτυπωθεί η καινούργια ειδοποίηση πληρωμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ