Ολάντ: Φοροαπαλλαγές για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Ολάντ: Φοροαπαλλαγές για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για να προωθήσει την κατασκευή κατοικιών και για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, καθώς προσπαθεί να κατευνάσει τους ψηφοφόρους που είναι οργισμένοι με τα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας και με τη στασιμότητα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από τις αρχές Αυγούστου να αντικαταστήσει ένα σχέδιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τη μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών στους χαμηλόμισθους, το οποίο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στο πλαίσιο το προϋπολογισμού για το 2015 ώστε να υπάρξει μια φοροαπαλλαγή παρόμοιας κλίμακας για τους χαμηλόμισθούς.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και βοηθώντας τις επενδύσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας», τονίζει ο Ολάντ στη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος Ολάντ επαναλαμβάνει τις γαλλικές εκκλήσεις προς την ΕΕ και την κεντρική τράπεζά της να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και της εξασθένησης του ευρώ, για το οποίο είπε πως εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ