«Συγγνώμη λάθος» λέει η Κ. Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού

«Συγγνώμη λάθος» λέει η Κ. Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού
Σάλος έχει προκληθεί από την απαίτηση να καταβληθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού ΕΝΦΙΑ

Η γκάφα έφερε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ όπου ζήτησε να γίνει διόρθωση. Υπενθυμίζουμε ότι μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος κατήγγειλε ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ το ποσό των 94.996.52 ευρώ.
Οπως τόνισε το χαράτσι ήρθε για τα διαμερίσματα που φιλοξενούνται τα παιδιά.
«Το κράτος δίνει 80.000 ευρώ για όλα τα έξοδα μας όταν τα κόστη λειτουργίας μας είναι 1 εκατ. τον μήνα. Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε. Το πρώτο εξάμηνο του '14 στηρίξαμε 57.000 παιδιά. Μόνο για ένα παιδί που χρειάστηκε μεταμόσχευση στη Γαλλία, χρειαστήκαμε 200.000 ευρώ» πρόσθεσε.
Για τα ακίνητα του Χαμόγελου είπε ότι αυτά διατίθενται στα παιδιά που μεγαλώνουν. «Είμαστε Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος. Μας παραχώρησαν ακίνητα, όπως το τελευταίο που μας κατασκεύασε η κ. Αρβανίτη, πρώην διευθύντρια του Υγεία. Γιαγιάδες και παππούδες μας άφησαν διαμερίσματα που τα έχουμε κλειστά χωρίς ρεύμα και τα διαθέτουμε στα παιδιά μας που μεγαλώνουν. Τώρα, βγάζουμε 41 παιδιά στην κοινωνία, σε αυτά τα παιδιά δίνουμε τα διαμερίσματα που μας φορολογούν τώρα με τον ΕΝΦΙΑ», σημείωσε.
Η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «αν τέθηκε ζήτημα ΕΝΦΙΑ στο "Χαμόγελο του Παιδιού" θα πρόκειται περί λάθους που, όπως και αν προέκυψε, πρέπει να διορθωθεί».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το κόμμα «είχε προτείνει κι έγινε αποδεκτό ότι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, εδάφιο ε ́ του Ν. 4223/2013».

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Χαμόγελου και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ λανθασμένο.
Κατά τη συνομιλία τους διευκρινίστηκε ότι υπάρχει λάθος που αφορά στη φορολογική δήλωση του Οργανισμού, το οποίο συμφωνήθηκε ότι θα διευθετηθεί με τροποποιητική που θα καταθέσει ο Οργανισμός την ερχόμενη εβδομάδα, στην εφορία όπου υπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ