Η εβδομάδα της …κολάσεως –Δες τι σε περιμένει

Η εβδομάδα της …κολάσεως –Δες τι σε περιμένει
Και οι συντάξεις θα μειωθούν και η ΔΕΗ θα στείλει στην εφορία τα χρωστούμενα από το χαράτσι. Και θα πρέπει να πληρώσουμε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Όσο για τις επιχειρήσεις; Και ΦΠΑ και δόση φόρου εισοδήματος με προκαταβολή. Και για να μην ξεχνιόμαστε, θα βεβαιωθούν και τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΝΦΙΑ. Θέλετε κι άλλο για να συμφωνήσετε ότι ξεκινάει η εβδομάδα της κολάσεως; Εντάξει, υπάρχει και ο …παράδεισος. Για τους λίγους που θα εισπράξουν μέσα στην εβδομάδα το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε πότε θα καταβληθεί.

Οι ακόλουθες πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως:

  1. Αν ανήκετε στην κατηγορία των φορολογούμενων που θα πρέπει να πληρώσετε την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να τυπώσετε το εκκαθαριστικό. Ούτε το emailτης εφορίας να περιμένετε. Έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για την πληρωμή, προτιμήστε το e-banking. Όλη την εβδομάδα θα έχει ουρά στις τράπεζες
  2. Μεγαλύτερη θα είναι η ταλαιπωρία αν πάτε να πληρώσετε την ημέρα που θα καταβληθούν και οι συντάξεις. Λόγω της αλλαγής στο σύστημα της παρακράτησης, θα υπάρχει γκρίνια και καθυστερήσεις
  3. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί την Τρίτη. Θα βρουν χρήματα στους λογαριασμούς στους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 30/06 και κατάφεραν να «πιάσουν» το εισοδηματικό κριτήριο με τα εισοδήματα του 2013 και όχι του 2012. Εννοείται ότι όσοι έχουν εισπράξει ήδη το επίδομα, δεν θα το πάρουν για δεύτερη φορά.
  4. Αν θέλετε να πληρώσετε φόρο εισοδήματος με πιστωτική κάρτα, μην περιμένετε να πάτε την τελευταία ημέρα στην τράπεζα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ταλαιπωρηθείτε.
  5. Έχετε περιέργεια για το ποσό του ΕΝΦΙΑ που σας έχουν καταλογίσει; Μην βιαστείτε να μπείτε την Πέμπτη στο Taxis. Κάντε υπομονή να αλλάξει ο μήνας και να πέσει λίγο η ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ