UPDATE: Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

UPDATE: Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες περί παραίτησης Θεοχάρη. Ο υπουργός Οικονομικών, με ανακοινωσή του δήλωσε ότι η παραίτηση έγινε δεκτή 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.

Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

Νωρίτερα το fpress.gr μετέδιδε:

Υποκύπτει στις ασφυκτικές πιέσεις ο γ.γ Εσόδων και αποχωρεί από την «μόνιμη» θέση 5ετούς θητείας. Όλο το παρασκήνιο

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η υποβολή της παραίτησης του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Η υποβολή της παραίτησης ζητήθηκε επιτακτικά χθες τον βράδυ από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατόπιν σχετικών εντολών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στον Χάρη Θεοχάρη, η κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες για την έκδοση εγκυκλίους που έβλαψαν το προφίλ της κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η εγκύκλιος για τη φορολόγηση των ομολόγων από επενδυτές του εξωτερικού.

Πάντως, η αντικατάσταση του γ.γ Εσόδων γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, των δύο φόρων από τους οποίους η κυβέρνηση περιμένει το μεγαλύτερο μέρος των φετινών εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ